Tutorial

Jag håller vad jag lovar även fast det tar lite tid. ;) Fick besök av mamma och co igår så vi grillade, spelade kubb och såg på körslaget. =)
Men tillbaka till Valborgssminkningen!

Börja med att lägga löspuder under ögat för att rädda basen. Till den här sminkningen behövs det verkligen då det faller ner massa metalliskt glitter! Själv använder jag mig av löst mineralprimer då jag inte har nåt vanligt löspuder, det funkar det med. Lägg sedan ett tunt lager primer, eller som i mitt fall cremig ljus skugga, över hela ögonlocket.

Sedan lägger du en metallisk turkos skugga som drar mot grönt(viktigt) på 2/4 av ögonlocket. Spara 1/4 i inre ögonvrån och 1/4 i yttre ögonvrån. Använd helst en hård, platt borste och tryck på skuggan istället för att stryka så sitter den bättre.

Efter det går vi på med en grön skugga som har samma metalliska skimmer som en skalbagge. Den är mycket effektfull men tyvärr svår att framhäva på bild. Lägg den som ett V(eller C för ett mildare intryck) i yttre ögonvrån och sudda en fin övergång in mot det turkosa och sudda uppåt för att få bort skarpa kanter.


Den sista skuggan vi lägger är en som har svårt att bestämma sig för om den är gul eller grön, dvs att den skiftar jättesnyggt! Den lägger vi på inre delen av ögonlocket och suddar samman med det turkosa för en fin övergång.


Vi gör samma sak på det undre ögonlocket, alltså under ögat! På med primer, sedan lite av varje skugga i samma ordning som över ögat. Det gör du lättast med en snedställd pensel.
Nu kan du borsta bort löspudret och sen är det bara eventuell eyeliner, lösfransar, mascara och vit kajal som återstår! Dessa väljer man såklart som man vill. Kom ihåg att lägga en ljus skugga som highlighter dock!
Färdigt! =)


Kommentarer
Postat av: Martina

Hej

Jättefint o enkla steg att följa. Tycker vissa tutorials på typ youtube kan vara lite svåra o följa. Skulle inte du vilja lägga ut en tutorial på en riktig smokey eye. Har försökt få till men tycker bara d blir konstigt. Vill kunna göra en riktigt mörk o fin makeup på ögonen =)

Kram

2010-05-02 @ 10:25:03
URL: http://martina-mystory.blogspot.com
Postat av: Amy

Gud va fint!

2010-05-05 @ 16:43:42
Postat av: Elise

Vad fint :)

2010-05-10 @ 21:49:00
URL: http://svensssonelise.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0