Inspirerad av SATC 2

Blev inspirerad av en sminkning "Carrie" bar när hon skulle träffa, ehem ja, jag kanske inte ska avslöja allt för de som inte hunnit se den än. ;) Den var i alla fall väldigt arabinspirerad i bronziga toner blandat med sotade matta partier och med mycket kajal. Hittar tyvärr ingen bild på orginalet men så här blev min version. =)
Jag har mestadels använt skuggor från 120 paletten, sen är det en bronzeskugga från en jättegammal Isadorapallet. Kajalpennan från Oriflame kan jag varmt rekommendera. Innehåller silikon som gör den mjuk och följsam, lätt att sudda, dessutom är den riktigt kolsvart precis som de ska vara.
Ber om ursäkt för min snygga inflammerade hårsäck.


På Naglarna

Matchade läpparna igår med det nya lacket jag köpte häromdagen, Depend 87, riktigt snyggt knallrosa lack med metallfinish! Tror det blir flitigt använt i sommar. Tänkte satsa på det orangea först men så blev det inte. Får prova det till veckan istället. =)



På Naglarna

Matchade läpparna igår med det nya lacket jag köpte häromdagen, Depend 87, riktigt snyggt knallrosa lack med metallfinish! Tror det blir flitigt använt i sommar. Tänkte satsa på det orangea först men så blev det inte. Får prova det till veckan istället. =)



SATC 2!

Så här såg jag ut på premiären av SATC 2 igår kväll! Eyeliner, knallrosa läppar(produkt utgått) och lite lätt bronzing med Giordani Gold Bronzing Pearls(natural Bronze). Enkel svart klänning till det och stora lockar, kommer sakna det sen när jag klipper av mig håret. :') Ser ju gaalet schleten och skelögd ut på bilden, jag som var så taggad. =P
Filmen var för övrigt grymt bra, fick liite träsmak i rumpan men annars gick de 2 1/2 timmarna i biosalongen väldigt fort! Tack till mina underbara tjejer för en kväll så tjejig den bara kan bli. =)


Eyelinertips

Jag nämnde ju förut att jag kommit på ett enklare sätt att lägga eyeliner. Eller kommit på och kommit på, det var väl snarare ett tips från Sylwia. (Skitduktig tjej för övrigt)
Jag vet inte hur ni gör men tidigare har i alla fall jag lagt en linje som vanligt och direkt börjat med vingen. Det är väldigt svårt att få det jämnt på båda ögonen då eftersom man ska veta exakt när man ska börja "ta ut svängen". (om ni inte förstår hur jag menar kan ni kolla Linda H's videoklipp, det är så jag har gjort) 

Nu har jag lärt mig en smartare grej. Man lägger en vanlig linje längs hela fransraden, ända ut i ögonvrån. Sedan följer man ögats undre linje och drar ett streck rakt ut. Sen är det bara att lappa ihop det strecket med linjen man dragit också har man den perfekta vingen! Det är mycket lättare att få lika resultat på båda ögon när man gör så här. Så enkelt att man undrar varför man inte tänkte på det själv. =P






Jumpsuit ♥

Jag brukar inte gilla byxdressar och sånt där men när jag hittade den här söta måste jag erkänna att jag kanske ångrat mig lite. Har lite svårt att sluta tänka på den, hehe. ;) Inte för att den skulle se bra ut på mig men man kan ju alltid få drömma lite, eller hur?

Det blir bara en vit ruta när jag försöker låna bilden från hemsidan så ni kan se jumpsuiten HÄR.
Den är från Lindex. =)


Lika Sött Linne

Hittade även ett linne i liknande blommigt tyg som klänningarna och det är lika svårt att välja färg här. Alla är ju så fina, man skulle vilja ha ett av varje! =P Från Vero Moda alltså, 179,95.-
Närbilderna sitter i samma ordning som helbilderna.





Ja till Size Hero!

Nu har Veckorevyn startat en namninsamling för att göra motstånd till det sjuka kroppsidealet som råder just nu - nämligen att extremt magert är det snyggaste som finns. Självklart skriver vi väl alla på, right!? Jag är inte säker på att detta kommer ha någon effekt eftersom det är en fråga som påverkas av så många olika faktorer men det är värt ett försök! Det kan ju hända att toppen av modevärlden får sig en tankeställare, så vad väntar du på?
Du hittar namninsamlingen HÄR. Jag blev namn nr 200. =)


Bild lånad från Veckorevyn


Supersöt klänning

Jag hittade en jättesöt klänning från Vero Moda för 259,95.- ett väldigt överkomligt pris för en så fin klänning.
Men som vanligt är det ju väldigt svårt att avgöra vilken som är finast. Vad tycker du?
Närbilderna sitter i samma ordning som helbilderna.

 
 

 


Pink Blossom

Jag kunde inte längre hålla mig borta från allt det färgglada i sminklådan så jag gjorde en liten sminkning. Bara för skoj skull. =)
Gjorde en annan, mer seriös innan, men det blev bara kattskit så då bestämde jag mig för att leka lite. Den gröna skuggan är Oriflames mousseskugga, Green Moss.

 
Tyckte mascara bara skulle vara ivägen och förstöra så istället försökte jag klämma fast ögoskugga.
Grönt innerst och rosa ytterst. Lite skojigt. =)




Istället För En Glass


Måste ju belöna mig själv för att det gick så bra på körlektionen idag. Andra lektionen avklarad. =)

Fick nys om att de börjat få in sommarnyheterna från Depend nu men Ica Maxi hade bara fått in några som det verkade. Det jag trodde var skitsnyggt, turkost var mycket mer blått än på bilden så det köpte jag inte. Det var två lack för 40 kr just nu så jag tog dessa två somriga. Nr 185(orange) och nr 87(rosa med skimmer). Tror jag ska inviga det rosa på SATC 2 på torsdag! =)

Här är alla nyheterna igen. Visst ser nr 195 väldigt turkost ut? Blev så besviken... Nr 201 ska i alla fall bli mitt!
Bild lånad från Depends hemsida.


Annorlunda Plantering?

Undrar om jag är den första som sätter växter i ett champagneglas? =P

Nej men min blomma hade fått så många skott så jag tänkte utnyttja det till att fixa fler och då var det liksom detta glaset som stod närmast... Är inte helt hundra på att jag gör rätt men jag vet att mamma brukade sätta små skott i vattenglas tills de börjat frodas så jag hoppas det blir nåt av det. Det blev ju nästan snyggt i studentglaset till och med! x)

 

 

Kalaslook

Jag har varken haft lust att blogga eller haft något att blogga om den senaste tiden så då blir det lite tyst här.
Så här såg jag i alla fall ut på lillasysters kalas igår. Hade lite ont om tid när jag sminkade mig och då är det smidigt att bara slänga på en basskugga på ögonen och ett färgglatt läppstift så ser man ändå fixad ut. =)
Båda ögonskuggan och läppstiftet är produkter från Oriflame som slutat tillverkats, tyvärr. Men det finns liknande i övriga sortimentet. =)



Söta skor

Hittade jättegulliga sommarskor på La Redoute för bara 179.-
Skulle verkligen vilja ha dom... Men vilken färg är snyggast?

Du hittar skorna HÄR

 


Dermosil BUS-lotion

Tillsammans med tabletterna beställde jag även en bus-lotion för ett bra pris. Tror den kostade strax över 60.- för 250 ml men det som lockade mest var väl att det även fanns en ansiktscreme med bus-effekt och det har jag spanat efter länge. Inte en sån som är alldeles äckligt brunorange i tuben utan som ger resultat efter några användningar. Precis så funkar de här båda. Även om det krävs lite mer tid och arbete så föredrar jag såna produkter framför de med omedelbar effekt för det blir lättare att få det jämnt om man har ett par dagar på sig.




Googlade lite på märket och hittade en hemsida där produkterna kan beställas,Dermoshop.com.Tydligen
är det ett finskt företag som funnits sedan 1988 och som säljer dermatoligiskt testade produkter, kvalitativa och trygga, och även specialtillverkade produkter framställda av högklassiga råvaror. (nästan citerat ;))


En Omgång För Håret

Jag har blivit som en riktig del i personalligan nu och beställt grejer från en tidning jag hittade i fikarummet. Märket heter Dermosil och jag köpte en kur tabletter för hår och naglar. 60 tabletter(två månaders förbrukning) för 92.- vilket jag trodde var ett riktigt kap innan jag såg att de har Silica på Ica för mindre än hälften av det priset. Nåja, kanske dessa är bättre på något vis. =) Tog första tabletten idag så nu är det bara att vänta på resultatet!


Grattis Isa!

Idag är det ingen vanlig dag för min lillasyster fyller 15 bast!
Grattis sötnos, hoppas(eller jag vet) att du haft en fin födelsedag så kommer vi och firar dig för fullt på söndag! Kraaam!


På Naglarna

Dumt som det var så fick jag för mig att måla naglarna igår kväll. Man lär sig aldrig hur dumt det är, de hinner ju inte torka ordentligt så det blir märken av lakanen...

Det blev i alla fall roliga naglar med Isadora 195, ett persikofärgat med pärlemoskimmer från Depend och ett billigt rosa lack som jag köpt på Dollar Store. Plus topplack från Visions, Oriflame. Kom på sen hur dumt det var att välja det, det är så blaskigt så jag fick lägga många lager för att få det lila att nästan inte lysa igenom. =P

Fast prickarna gjorde jag idag, blev så sent igår kväll. Blev lite dåliga prickar på vissa naglar med för jag pratade i telefon och hade svårt att koncentrera mig. x)



En till...



...när jag ändå är i farten. =P Den här tror jag passar min kroppsform bra... om inte boobsen är för stora... =/ I vilket fall som helst tycker jag att den är superfin, vill ha massor av blommiga klänningar i sommar! Stort plus med skärpet som följer med också.
Från Haléns den med för 499.-

Men nu är det dags att slita sig och se DH och Cougar Town. Mitt älskade Christine får jag nog skippa ikväll, ska nämligen jobba imorgon. Därför blir det nog inget bloggande imorn heller, har fullt upp hela dagen och kanske kvällen med. Vi hörs när vi hörs helt enkelt! =)


Malibu Babes


Jag hittade den här solcremen på Ica för bara 25 kr. Malibu är väl inget värdelöst märke väl? Knepigt att den var så kraftigt nedsatt för jag antar att den är värd mycket mer egentligen... Nån som vet om den är bra eller dålig?!Det var ju värt 25 kr för att prova i alla fall. =P Luktar somrig kokos med(sorry Amy).


B & J på läpparna!



Någon som visste att B & J finns som läppbalsam!? =D
Här har ni i alla fall chans att vinna ett hos PinkNation.se. Jag är självklart med och tävlar, tror det får bli Chocolate Fudge Brownie i så fall... Gud så mysigt med lite chokladsmak på läpparna i sommar. Får man många pussar då tror ni? ;)


The Perfect Dress


Hittade en helt perfekt klänning för oss som är korta eller långa med för den delen! Den finns nämligen i tre olika längder. =) Jag har spanat in den förut och tycker den ser jättefin ut och nu vill jag ju bara ha den ännu mer!
Finns på Haléns för 299.-

Fast nu såg jag till min förtret att den korta är slut i min storlek. =(
Hoppas den kommer in igen så jag kan fortsätta drömma!


Pink Lips

Jag kom på att det var längesen jag provade ett nytt läppstift, det skulle ju jag ha som regel att alltid göra de dagar jag inte gör någon ögonsminkning. Jag är bra sugen på att göra nåt coolt på ögonen idag men jag vill inte reta tårkanalerna ännu mer nu när jag känner av pollen. Det sa jag nog tidigare. =)

Här är i alla fall en rosa, skimrande nyans som heter Vibrant Rose från serien Colourfull (Oriflame). Läppstiften i den serien har plumpande egenskaper och som med alla plumpingprodukter kyls och kittlas det lite när man är ovan men personligen tycker jag det är lite kul och inte alls obehagligt. Ibland blir man nästan beroende av den kittlande känslan och börjar tycka det är lite skönt.^^

Colourfull, Vibrant rose 140.- (just nu 89.-!)


Denna bild stämmer bäst överens med den verkliga färgen. Ganska knallig färg fast ändå inte för upseendeväckande och med ett fint skimmer.
Har förstärkt lite för att få fram färgen bättre.

Försökte få en bra bild i solljus...


Zara Home


Jag tror dom har snott mitt drömsovrum!
Sänggaveln och sängbordet på andra bilden - mm mm mm!
Zara Home White Collection


Dove Go Fresh

Jag har varit nyfiken på att prova "gurkdeon" ett bra tag nu så när jag hittade en spraydeo i miniformat på ÖoB i fredags var det inget att fundera över. Perfekt när man bara vill prova!

I alla fall kan jag säga att den är superbra. På bilden bredvid ser ni deon jag använde innan men jag tycker den luktar så äckligt så fort man blir lite varm, det gör dom allihop. Inte svettlukt då utan själva deon luktar konstigt, ni vet säkert alla vad jag menar. Förutom denna "gurkdeon" då som har en jättefräsch doft, påminner om den nya superduschcremen i doften, behaglig och fräsch.
Det var första gången jag provade spraydeo med och det var ju jättesmidigt! Man behöver inte dansa kycklingdansen i en kvart i väntan på att den ska torka så man kan klä sig, det är nog det bästa. Det enda knepiga är att veta hur mycket man ska spraya, haha.



Förresten. Anledningen till att det blir lite glest med sminkningar nu är pollen.
Vill inte irritera ögonen mer än nödvändigt!


En lång dag

Har varit på flygfältet hela dagen och kollat på när Oskar inte fick köra. Alltid ska det krångla med bilarna på den där drag racingen... Tycker så synd om honom!
Ytan på mig blev i alla fall väldigt enkel, annat orkar man inte så tidigt på morgonen! Fick till en väldigt bra eyelinervinge idag tack vare ett bra tips men det ska jag vidarebefodra till er någon dag sen. =)
Imorgon är det körning igen i Söderhamn men vi får se om vädret låter oss åka på det. Ingen mening med att åka så långt om man bara får stå och vänta i regnet...
Bjuder på en bild "bara för att" även fast allergin fått mig att gnussa runt sminket... Ser att solen tagit sig igenom pudret med spf 15 också, är väl för att jag aldrig sminkar särskilt täckande.

Ha en fortsatt fin helg och hoppas på mer av dagens fina väder! ♥


På Naglarna

När jag såg på Bella & Tyra igår blev jag lite rastlös av att bara sitta stilla så jag började måla naglarna. Resultatet blev lite skojigt, pekfingret och långfingret blev snyggast tycker jag! =)



Ursäkta bildkvalitén, den verkade försämras rejält när jag öppnade bilden i photoshop. Varför blir det så?


Dagens Makeup

Idag har jag gjort en sminkning i varma sandiga toner. Har använt 3 skuggor från 120 paletten, min vita mousseskugga såklart, och den mörkaste är min favoritskugga från oriflame som tyvärr inte säljs längre.

Nu ska vi snart fara in till stan för diverse ärenden. Det regnar som bara den men jag trotsar vädret och har på mig vita jeans. Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart. ;)

 


Håriga Tankar

Förlåt för att jag alltid ska försöka få till knäppa rubriker.^^

Sitter här och grubblar över skatboet... Det börjar verkligen bli akut med denna hårsituationen, hur bra kläderna än sitter eller hur nöjd man än blir med sminket ser man ju inte klok ut när håret är ovårdat som på en grottmänniska..! Om jag ändå bara kunde ta och bestämma mig nån gång.

Jag har ju funderat mycket på nåt ganska kort eftersom mitt hår skulle behöva börja om på nytt, men så kom jag på att Malin(syrran) funderade ju också på nåt liknande. Det vore ju dumt om jag *härmade* henne med det. Inte för att hon heller har bestämt sig eller så men... Vad säger du malin? Ska du klippa dig nåt mer? Borde jag komma på "nåt eget"? För just nu känns det som vi tänker ganska likadant...

Typ nåt sånt här skulle jag kunna tänka mig... Det är ju ändå rätt långt. Fast färgen ska vara lite ljusare, tänkte köra på mellanblont med ljusa slingor sen, väldigt nära min egen hårfärg fast med lite mer liv. Tror ni jag skulle passa i det? Jag kan verkligen inte fatta några beslut själv så ni måste hjälpa mig.


Bildkälla


Ser att jag behöver skaffa en ny kategori för hår också... well, well...


Martina om Håriga Tankar:
Tycker du är så fin i långt hår =)
Skulle vilja se dig i mörkt chokladbrunt hår, tror d skule bli superfint =)
Du skulle lätt kunna pull of en riktig hollywood look med långt vågit mörkt hår =)
Kram
Tack så mycket Martina! =) Har du tagit bort din blogg??
Jag hade ju jättemörkt hår i höstas och gillade det mer än jag trott faktiskt, men det blir ju så jobbigt med en ljus utväxt som man måste fixa jämt och ständigt. =P Jag tror jag ska ha nåt mer lättskött, nåt nära min egen hårfärg ändå...
Sen är det ju det med slitningarna, hur jag än gör verkar det inte vilja återhämta sig och jag tror att det just nu är för vekt för att jag ska kunna ha det långa svallet. Ska börja med stärkande tabletter och klippa av nästan allt så får vi se om det blir bättre. Tror jag har bestämt mig nu faktiskt, ska bara se till att ha råd till klippningen nu också! =P Spännande, jag som är så feg när det gäller håret!

Underhållning på hög nivå

Sitter och inväntar Bella & Tyra Show, måste ju bara se live idag när Kissie ska dit! Kommer säkert bli skitkul ju, hoppas bara att det inte hackar så som man hört att det kan göra...
Nu börjar det! =D


Dagens Makeup

Idag gjorde jag ungefär som den korall och bruna sminkningen jag gjorde för ett tag sen, fast något ljusare och diskretare. Kom sedan på att jag skulle lägga lite skimrande gul mitt på ögonlocket och sen kunde jag inte annat än att döpa sminkningen till Sunset. Det blev lite dåliga bilder tyvärr för jag skulle iväg, så egentligen är det finare i verkligheten med mycket mer skimmer. Som vanligt. =P



 


Cotton Pads

Såg att Linda hade provat Apolivas bomullsrondeller och dom var tydligen helt värdelösa.

Själv har jag i flera år använt de där dyra som finns på Kicks och Åhlens, dom är ju oslagbara. Rejäla som inte luddar elller nånting. Men så är dom ju dyra också, 20 spänn för en rulle.
Det var först för några veckor sen, då det var kris, som jag insåg att jag kanske kan nöja mig med de som finns på Ica. Då hittade jag de från Topz. Kostar ca 13 kr rullen tror jag och de har en sida som är sådär lite kraftigare och en vanlig, perfekt till ansiktsvattnet. Dom är mina nya favoriter.
Sen blev det kris igen och jag gick till närmaste Ica men så fanns bara Euroshoppers så de fick duga... Trodde dom skulle vara hemska att använda men tänka sig att dom faktiskt dög dom med. Visst var de från Topz bättre men för att kosta 6.50.- eller vad det nu var så var de från Euroshopper faktiskt dugliga.

Haha vilket konstigt inlägg! Detta intresserar väl ingen!? =P

Men jag själv blev lite nyfiken på vilket märke ni använder på era cottonpads.
Så vilka föredrar du? =) Vilka som helst eller några speciella som är bättre än alla andra?


Smokey Eye

Här kommer tutorial på en av alla varianter av sotiga ögon! Det ni får se idag är en väldigt mörk sotning men om man inte vill ha det lika kolsvart kan man också använda mer grått och låta det svarta ta mest plats på yttre delen av ögonlocket. Snyggaste sotningen görs med matta skuggor så det ser riktigt "koligt" ut.

Börja som vanligt med primer på hela ögonlocket och löspuder på kinden. Sedan tar du en hård, platt pensel och trycker på en svart, matt ögonskugga men lämna lite plats i inre ögonvrån. Trycker gör man för att primern ska mättas ordentligt, istället för att bara svepa på ett tunt lager.


I inre ögonvrån har jag valt att lägga en lite ljusare grå skugga för att få en något mildare sminkning. Det syns inte någon större skillnad på bilden men den är nån nyans ljusare. Självklart kan man även lägga svart hela vägen om man satsar på den riktigt hårda looken.


Ta en mjuk pensel och sudda ihop det grå med det svarta och sudda även försiktigt upp över globlinjen. Jag har lagt lite grå där i övergången med, inget måste men det kan ge en snyggare övergång. Tanken är att det ska vara mörkast närmast fransarna och sedan bli ljusare och ljusare ju längre upp man kommer.


Nu läggar du även den svarta skuggan under ögat. Jag väljer att lägga ganska tjockt ytterst och sen smalnar det av inåt. Gör detta med en snedställd pensel så blir det inte så klumpigt.

Det som återstår att göra nu är först kajal på vattenlinjen och på övre fransraden. Lägg mer svart skugga över om linjen blir för tydlig.


Till sist får vi inte glömma att highlighta under ögonbryn och i inre ögonvrån med en matt, vit skugga. Man kan tycka att det inte ens syns men det är ändå en rätt viktig detalj. Sedan är det bara fransarna kvar! Böj, sätt på lösfransar om du vill(jag körde utan) och på med flera lager volymmascara så du får riktigt fylliga fransar! Ett par ljusa nudefärgade läppar gör sig snyggt till. =)

Ursäkta dålig bild...


Nyast från Depend

Jag vet med mig att många skönhetsbloggare skrivit om dessa redan men jag gör det jag med. I kollektionen som kom tidigare tyckte jag inte att det var så många snygga färger men den här gången vill man ju ha alla! =P Snyggast är såklart nr 195, kom på att jag inte har nåt turkost nagellack och det är ju skandal! Nr 201 är urtjusigt det med och även fast jag har lite svårt för grönt nagellack ser 54 rätt fräscht ut. =)
På Ica Maxi säljs de ju för bara 22,50 så man får sällan dåligt samvete om man unnar sig ett samtidigt som man handlar mat. ;) Istället för en chokladkaka liksom!

Vilken är din favorit?? 



Bild lånad från Depends hemsida


Rata Girlstuff/Boystuff!

***Icke Skönhetsrelaterat Inlägg***

Jag brukar ju inte dela med mig av personliga åsikter och värderingar i den här bloggen men nu kan jag inte hålla mig. Hittade en namninsamling hos Natasha som jag bara måste skriva under på och sprida vidare till andra. Går även med i Facebookgruppen just i detta ögonblick.

Det gäller att få slut på fackindelningen av olika kön, söta små dockkläder till flickor och tuffa combatsplagg till pojkar. På ena sidan i butiken är det ljust och ryschigt och på andra sidan är det mörkt och tråkigt.

Varför ska flickorna vara söta och hjälplösa och pojkarna ska vara hårda och tuffa??
Det handlar om att ge alla samma möjligheter. Skriv på listan du med, hittills har den 229 namn.


Färgklicken i mitten är Natashas barns kläder.
Så kommer även mina egna barns garderober se ut.


Tävling hos Bitchen!


Haha vilken söt rubrik jag fick till. =) Men det stämmer.
LipGloss Bitch tävlar nu ut ett set med sommarens produkter från Isadora! Dom är ju heeeelt underbara allihop och jag skulle tuppa av om jag vann.

Under sommaren(när jag väl sminkar mig) använder jag mer än gärna turkost tillsammans med limegrönt och brunt, som ni läsare kanske har märkt från förr. Det blir också mycket koralltoner och skimmer till min ljusa hy och självklart är den vattenfasta mascaran ett måste!


Tummen ner

Det var då självaste...
Idag är jag ledig och har gjort tutorial på ett riktigt smokey eye som Martina bad om, skulle precis lägga in alla bilder och självklart har då kortläsaren en av sina dåliga dagar och vill inte fungera! Måste verkligen få hem kabeln, det här håller ju inte...
Men ni vet i alla fall vad ni har att se fram emot! =P

Tråkig igen

Än en gång har det blivit en väldigt tråkig bloggare av mig! Ni får hålla ut bara tills jag repar mig och börjar underhålla igen, det är såna här gånger som Bloglovin är så bra, då man lätt ser om någon har uppdaterat. =)

Grejen är ju att jag har jobbat idag och igår, igår blev det hela dagen eftersom jag även hade städning på kvällen. Ska jobba imorgon med och sen är det bara bråttom hem och äta innan träning, inte blir det ju mindre stressigt av att man måste vänta på bussen en halvtimme heller! =P Med lite tur får jag även jobba på torsdag så det rullar på bra för mig just nu.

När jag väl får tid över ska jag knåpa ihop en tutorial på en klassisk svart sotning! =)
Ni får ha det så bra så länge. ♥

 

Gamla bilder på en mildare och en lite hårdare svart sminkning


Tutorial

Jag håller vad jag lovar även fast det tar lite tid. ;) Fick besök av mamma och co igår så vi grillade, spelade kubb och såg på körslaget. =)
Men tillbaka till Valborgssminkningen!

Börja med att lägga löspuder under ögat för att rädda basen. Till den här sminkningen behövs det verkligen då det faller ner massa metalliskt glitter! Själv använder jag mig av löst mineralprimer då jag inte har nåt vanligt löspuder, det funkar det med. Lägg sedan ett tunt lager primer, eller som i mitt fall cremig ljus skugga, över hela ögonlocket.

Sedan lägger du en metallisk turkos skugga som drar mot grönt(viktigt) på 2/4 av ögonlocket. Spara 1/4 i inre ögonvrån och 1/4 i yttre ögonvrån. Använd helst en hård, platt borste och tryck på skuggan istället för att stryka så sitter den bättre.

Efter det går vi på med en grön skugga som har samma metalliska skimmer som en skalbagge. Den är mycket effektfull men tyvärr svår att framhäva på bild. Lägg den som ett V(eller C för ett mildare intryck) i yttre ögonvrån och sudda en fin övergång in mot det turkosa och sudda uppåt för att få bort skarpa kanter.


Den sista skuggan vi lägger är en som har svårt att bestämma sig för om den är gul eller grön, dvs att den skiftar jättesnyggt! Den lägger vi på inre delen av ögonlocket och suddar samman med det turkosa för en fin övergång.


Vi gör samma sak på det undre ögonlocket, alltså under ögat! På med primer, sedan lite av varje skugga i samma ordning som över ögat. Det gör du lättast med en snedställd pensel.
Nu kan du borsta bort löspudret och sen är det bara eventuell eyeliner, lösfransar, mascara och vit kajal som återstår! Dessa väljer man såklart som man vill. Kom ihåg att lägga en ljus skugga som highlighter dock!
Färdigt! =)


RSS 2.0