Vi är med hus!

 
Jag tror inte jag har fattat det än, att vi två faktiskt har köpt ett alldeles eget hus! Där vi ska bo och fixa & dona och påta i trädgården och betala sophämtning och snöröjning... Kan ni fatta?!

Det gick hur fort som helst. Vi kikade runt lite på hemnet, hittade ett hus vi tyckte om (fast egentligen har jag dreglat över det i månader utan att ens tänka tanken på att vi skulle kunna köpa det), ringde mäklaren en torsdag, gick på visning på fredagen. På måndagen efter lade vi ett bud och på lördagen var allt klart och vi skrev på kontraktet! Åtta dagar från visning till köp. Efter lite fix med banken och så får vi nu nycklarna på fredag, två veckor efter visningen, och sedan är det bara att flytta in. Så det stora flyttlasset kommer gå under lördagen. Nyp mig i armen!
 
Självklart känns det också läskigt att vi ska äga huset själva och stå för allting själva. Och att flytta ifrån tryggheten på "hemmaplan" med allt vad det innebär. Men det ska nog gå bra.
 
 
I och med min fysiska flytt tänkte jag mig också en cyberflytt. Jag tänker byta blogg! Anledningen är främst att jag nog vill nischa om lite och bli lite "tråkig" livsstilsbloggare igen. Som ni såklart märkt har mitt intresse för smink & skönhet svalnat avsevärt och jag tycker liksom nästan att bloggen är tråkig själv. Så i framtiden kommer det bli mer av annat;huset & inredning, ev. plugg, vardag, foto etc. Det ytliga kommer såklart få sin plats det med, det kommer bara inte ligga i fokus. Eftersom jag tänker ta bort mycket av det ytliga och ersätta det med mer personligt känns det också dumt att ha kvar "Saras Yttre". För inte går det väl att bara byta namn?? Annars skulle det räcka med namnbyte...

Återkommer mer om detta när det blir dags, hoppas ni tycker det är en bra ide. :)
 
Nu måste jag packa! :)

Slightly blue-ish

Ikväll har vi varit på 5-års kalas. :) Tänka sig att jag tog mig tid till att slänga på lite ögonskugga igen. Slarvigt och snabbt gjort men lite roligare än inget alls i alla fall. Jag gjorde på samma sätt som den jag visade sist, men idag använde jag den matta blå mineralskuggan Midnight från TiKei istället. Ovanpå den skimrigt rosa basen blev den lite lila. Kul att exprimentera lite. Vem vet, kanske jag får tillbaka lusten till att göra nåt skojigare nån dag också. :)
 
Jag har använt ögonbrynspennan från Dermosil också. Ögonbrynen i sig själva skulle kanske behöva lite trimmning men pennan gör vad den ska och färgen var inte alls pjåkig. Skönt att kunna få till yttre delen av ögonbrynet. Skarpt men inte onaturligt. Nu fyllde jag bara i brynen lite lätt idag men det går så klart att bygga på för intensivare färg om man vill det.
 
Jobbiga blixtbilder, inte lätt att hinna med dagsljuset these days.
 


Dermosil Eyebrow Pencil Fair

Jag har inte använt penna till ögonbrynen på flera år men nu tänkte jag ge det ett försök igen. Kan åtminstone behövas till den yttre halvan av ögonbrynet där det behövs mer precision och bättre hållbarhet. (Jag har ju så ljusa ögonbryn så om färgen sviker efter halva dagen ser jag ut att vara utan bryn nästan. Gillar lite markering.) Så Dermosil Eyebrow Pencil i nyansen fair fick också komma hem till mig. Jag har inte hunnit prova den så mycket ännu men av swatchen att bedömma känns den, förvisso neutral, men ändå något varmare i tonen än jag hade önskat. Jag vill ha brynen kalltonade och askiga. En liten petitess dock, den duger säkert fint. Den är vattenfast och det märkte jag då jag glömde tvätta handen och sedan blev förvånad över att det aldrig suddades ut på egen hand. Så den borde sitta ordentligt även på ögonbrynen. Praktiskt med borsten i andra änden så man kan tona ut "pennstrecken" lite. Bilder med pennan "in action" kommer nog så småningom.
 
Pris: 59 kr/1.14 g.
 
Bild 2 är tagen i lite varmare ljus än de övriga. Bild 1 med blixt.

Dermosil Primo Body Butter Vanilla

I beställningen från Dermosil fanns också en body butter med. Lyxigt, I know. ;) Den doftar rejält med vanilj, kanske lite för starkt kan jag tycka. Det gäller att verkligen tycka om vanilj för att klara av den här produkten. Den här produkten innehåller en del vatten men det är ju svårt att komma ifrån med dessa produkter som inte är lika koncentrerade som en liten burk med fet creme... Den innehåller växtbaserade oljor såsom rapsolja, kakaosmör och fett från Shorea Stenopterafrön(??). Återfuktande glycerin, squalane(ännu ett ?, måste plugga på känner jag) och vitamin E. Fetthalt på 25.6 %. Otroligt fyllig i konsistensen, beskrivningen säger att man får bäst effekt genom att smörja direkt efter dusch medan huden fortfarande är fuktig och det låter vettigt då den är så pass tjock att den nästan kan upplevas lite svårarbetad. Men mjuk som en babyrumpa blir man! Provade lite snabbt på armarna igår förmiddag och ett dygn senare är jag fortfarande härligt återfuktad. Den kanske kan få bukt med de torra partierna på mina överarmar och axlar.
 
Vardagslyx som behövs ibland, speciellt den här tiden på året. :)
 
Pris: 83 kr/200 ml.
 
Snabbt som blixten kom Siri och faktiskt smakade lite.
Hon trodde säkert att det var yoghurt då hon brukar slicka rent frukostskålen åt mig. x)
Isch, det kan ju aldrig vara bra..!

Dermosil Winter Shea Cream

Jag har unnat mig lite kul från Dermosil som säljs av ev kollega. Jag tänkte börja med att visa Winter Shea Cream. Lite som Dermosils motsvarighet till min kära Tender Care fast dock bara på besök i sortimentet då den ingår i julkollektionen. Men samma funktion då den återfukar extra torra områden över hela kroppen. Den kommer i en vacker, rostfri burk som rymmer 50 ml. Inte jättebehändig förpackning att ha i byxfickan kan jag känna, men den lär ju räcka ett tag i alla fall. Produkten är helt fri från vatten och innehåller bara naturliga ingredienser och det är ju ett stort plus. Fullpackad med shea smör som framgår av namnet. Den ska ha en doft av choklad men där vet jag väl inte... Jag tycker nästan den doftar lite kokos men det måste vara shean jag känner. Möjligtvis att den påminner lite om vit choklad då. Doften känns lite doftljus-aktig. Men den smälter underbart mellan fingrarna, återfuktar kanonbra och känns lyxig. Jag känner att jag borde beställt fler och get bort några. Nu ser jag tyvärr att den är slutsåld, men den borde väl komma in igen, det är ju länge kvar till jul än.
 
Pris: 50 kr
 

Dags för julstämning

Nä vet ni vad, nu tänder jag lite ljus och sen tänker jag faktiskt börja på att sätta upp lite julgardiner och plocka bort lite "ojulig" inredning. Inne i vardagsrummet brukar vi faktiskt byta ut gardinerna i början på november då de inte har något direkt jultryck eller så, utan bara är vinröda. Men i år har det tagit emot lite extra att byta ut de beiga och spetsen, jag har trivts med ljuset och den luftiga känslan. Men nu är det dags. Julmusiken är med mig också. Patrik påminde mig så snällt om att nån glögg har jag ju inte. Lite pepparkakor med ädelost och en god glögg så hade stämningen varit på topp. :)
 
Ljuslyktor från QuriÅsa i Hudik. ♥

Siri


Att göra sånt man mår bra av

 
Försöker komma igång med lite knytande och smyckestillverkning igen. Det är rena terapin att sitta och knyta makramé och varför inte ägna sig åt nåt som är både kul, bra för själen och resulterar i nåt fint?! :) Skulle behöva lite inspiration dock... Och ett stort lager material. :)

A Bit Plummy

 
Under hösten brukar smink- och pysselinspirationen ligga på max. Det här är nog max för mig i år. Jag menar, jag använder ju till och med ögonskugga, hallåå!
 
Först använder jag en kallt rosa cremeskugga som bas(gammal från oriflame), sedan på med skugga, en lite plommonnyanserad brun favorit(närmare bestämt den här -> Frosty Sienna) som jag lägger längs fransraden och suddar uppåt. Mascara på övre fransarna. Klart! Det behöver ju faktiskt inte ta timmar och involvera tjugo olika produkter för att bli fint... Det här räcker gott och väl för mig numera.
 
Bilder tagna i farten...

Kofta med julstämning

 
En ny liten kofta från Piérre & Co av märket soyaconcept. Framifrån sett är det som vilken kofta som helst men bak på ryggen har den en stor strasstjärna. Perfekt i juletider, riktigt mysig. ♥
 
Måste bara lägga till lite blingeffekter á la Barbieblogger. Den bad ju om det. Hihi ;)
 
Ja, jag säger kofta och nej det är inte ett tantord. Faktiskt.

RSS 2.0