Makeup med Frosty Sienna

Igår gjorde jag en enkel sminkning med nya ögonskuggan Frosty Sienna från Isadora. Jag hade lite bråttom så jag hann inte lägga in bilderna och se hur dåliga de blev... Skuggan vill inte visa sig från sin bästa sida så det ser lite medelmåttigt ut. I verkligheten tycker jag fortfarande mycket om den och blev rätt nöjd med maken. Den mörkare skuggan är näst intill exakt vad jag har letat efter och den ljusare skimrar jättefint. Det kommer högst troligt fler make-uper med den här skuggan så ni får se mer. :)
Jag använde också en highlighter på brynbenet och ner mot skuggan samt i inre ögonvrån.

På mig har jag också nya eyelinerpennan från e.l.f. och jag är glatt överraskad. Trodde inte alls den skulle ge så kolsvart färg, sån bra precision eller sån jämn täckning. Lätt värd 15 kr. :)

Invigde såklart också Eye Prime And Seal, fast primerdelen då, eftersom jag redan hade eyeliner. Den gör sitt jobb faktiskt. Är inte alls kladdig att applicera som jag misstänkte, den lägger sig som en tunn, lite lätt klistrig hinna, precis som det ska vara. Den fångar upp skuggan och håller den på plats (Från ca 13.00 till 21.00 då jag la mig i soffan och smetade ut ena ögat, på det andra satt det tills jag tvättade mig.). Skönt att äntligen kunna göra bra sminkningar igen! Dock har den en egenskap som inte gör mig helt övertygad... Färgen! Det var ännu en sak jag oroade mig för och som jag fick bekräftad. Den är mörkare än min hy, ser ganska orange ut på mig. jag upplever också att den påverkar skuggans färg när den läggs ovanpå och jag tycker det är SÅ SYND! Varför måste de göra den färgad!? Kommer dock fortsätta använda den eftersom det är bättre än ingen alls men kommer förmodligen bara använda den på halva ögonlocket, så jag slipper vara orange upp till ögonbrynet...

En bild i kallt dagsljus och en med blixt.




Another Darling...

Ja som ni märker blir jag kär ganska ofta... Inte lätt att ha så mycket kärlek i kroppen! ;)

Igår föll jag pladask för denna goding. Storhandlade på Ica Maxi, passerade denna och dess magnetfält drog mig till sig som nålarna till nålpinnen på syslöjden! Jag kunde bara inte ta mig därifrån! Dreglade lite och la till den på julens önskelista. Sedan berättade jag för P om den och han lät nästan på något vis intresserad så jag ledde honom till magneten som fått mig på fall och den måste ha förtrollat honom också för snabbt som ögat for scannern fram, det pep till och sen var den min! Och tro mig, jag försökte övertyga honom om att jag inte förtjänade den sortens lyx men det fungerade inte!

Minns inte sist jag köpte en ögonskugga till mig själv... Men nu gjorde jag det och det känns fortfarande syndigt! ;) Tänk att lägga 79 kr (extrapris!) på något så överflödigt och onödvändigt, det är ju skandal!

Men så snart man tar en titt så lindras skammen... ♥

 



Dessa bilder ser harmlösa ut men om ni vågar ska ni ta er en titt i butik, den är lömsk och utnyttjar ens akilleshäl med sitt magnifika skimmer! Gaah, kan knappt vänta på att få prova den! Ska försöka hålla mig tills imorgon... :) Måtte mina förväntningar matcha verkligheten!

Undrar ni vad den heter?
Isadora Light And Shade Eyeshadow
28 Frosty Sienna

Samtliga skuggor var underbara men denna hade trollkrafter...


Oriflame Wonder Colour Lipstick 2

Slänger upp resten av de rosa och lite korall!
Resterande tio nyanser kommer nog upp på lördag.


Warm Peach


Blossom petal


Pink Passion


Pink Mayflower


Pink Lady


Swatches
Warm Peach, Blossom Petal, Pink Passion, Pink Mayflower, Pink Lady

Personlig favorit: rödbetsrosa Pink Lady, inget snack om den saken. :)


Oriflame Wonder Colour Lipstick

Jag lovade ju att visa en serie läppstift även denna vecka och veckan är ju faktiskt inte slut än..! ;) Ett skepp kommer lastat med Oriflames Wonder Colour Lipstick och jag börjar med några lila och rosa toner.


Clover Haze



Violet Fairy



Maiden Fawn



Cranberry Blush



Garnet Attraction



Swatches
Clover Haze, Violet Fairy, Maiden Fawn, Cranberry Blush, Garnet Attraction

Svårt att välja en personlig favorit idag. Maiden Fawn såg lila ut imorse när jag delade upp dem men nu är den mera brun, snygg på läpparna! Garnet Attraction blev mer mörkrosa på läpparna än vad bilden visar och är kanske favoriten. Inget skimmer, bara cremigt och klart i färgen. Bilderna blev i överlag inte inte så bra då det är så dåligt väder idag... Var ganska mörkt när jag började.


Väntar Nyfiket...

Igår kväll passade jag, lillasyster och systerdotter på att utnyttja gratis frakt-erbjudandet hos e.l.f. Jag beställde ett nytt Mineral Lipstick, Natural Nymph, eftersom jag tappade mitt efter första användningen. Superbra nudestift, längtar att få visa! Jag beställde också en eyelinerpenna, en sån som påminner mest om en tuschpenna! Den kostade bara 15 kr så jag förväntar mig inte superresultat, blir jag inte nöjd köper jag en från Oriflame, som också har en sån som jag vet är bra. Den mest spännande produkten jag klickade hem var Eye Primer & Liner Sealer. I ena änden sitter en ögonskuggsprimer och i andra en såndäringan produkt som du kan använda för att göra vilken skugga som helst till en vattenfast eyeliner. Hoppas den är bra!


 


Appropå Ingenting

Åh men vet ni vad jag fick i present av mina vänner då?!
Tror visst att det pågått lite spioneri här. Preciiis som planerat. ;)

Jag är så glad! :D










Just nu bor dom bara på en liten hörnhylla på bänken tillsammans med
svärmors fina, pastelliga lilla kaffeservis!
Skulle vilja ha en vägghylla där jag kan ställa alla saker som är för fina för att gömmas i skåp.


Min Nya Kärlek

Vi är båda överens om vilka slags möbler vi tycker om. De ska vara robusta, rustika, rejäla. Helst inga "pinniga" Ikea-möbler. För min del ska de även vara slitna och ha karaktär. Jajjemen, stora är kraven, just därför blir jag aldrig nöjd med hemmet. Krav kan komma med prislapp...
De senaste månaderna har jag funderat mycket på om man kan hitta nån fin gammal kista på loppis som man kanske man luta av och använda som soffbord. Det slog mig inte att under de 3 1/2 åren vi bott här har det hela tiden stått en kista ute på bron. Full med skrot... Som jag alltid kastar ett kärleksfullt öga på. Men i förrgår slog det mig minsann! :D

Patrik var skeptisk till en början men nu har jag svårt att avgöra vem av oss som är mest nöjd. Lite dammsugning av spindelnät, Hälsingesåpa och ett stycke rotborste senare står den där... och är alldeles vacker..! Jag är kär! ♥





Förebilden...
Behöver jag säga att jag inte saknar det!?


Recension - Pure Colour Lipstick

Nu har jag visat alla 15 nyanser i denna serie. Men vad tycker jag egentligen?

Jag är lite besviken. Allra mest på de röda och Desert rose(som jag visserligen ändå gillade). I hylsan ser de alla ut att explodera av färg men väl på läpparna är de mycket mer blygsamma. Personligen tycker jag att ett läppstift ska ge rejält med färg, allt eller inget liksom. Doften var också ett minus och för mig spelar det faktiskt roll.

Pure Colour Lipstick passar dig som är redo för färg men som kanske vill börja lite försiktigt, för nybörjaren helt enkelt. Ett halvtäckande stift, också bra till vardags då man vill ge ett lite mer diskret intryck.

Priset ligger på 70 riksdaler och som vi alla vet är Oriflame kung på extraerbjudanden så det ligger ofta ute för lägre pris, ända ner till 45.- Det gör det ju genast mer överenskomligt. ;)

Oriflame Pure Colour Lipstick

 

Oriflame Pure Colour Lipstick

Nu tar vi en liten break från denna läppstifts-hysterin men nästa vecka tänkte jag gå loss på ännu en serie, Wonder Colour Lipstick, som finns i hela 20 olika nyanser. Ett snäpp högre i både pris och kvalitét(förhoppningsvis).


Oriflame Pure Colour Lipstick 3

Dags för de fem sista läppstiften ur denna serie, the red ones! :) Jag vet att flera av dem går mera åt rosa än rött men var ju tvungen att dela upp dem rättvist, 5 åt gången... :P Eller förresten, vadå rosa? Det är hallon- och körsbärsrött. ;)


Rich Red


Pretty Pink


Soft Cherry


Voluptuous Red


Radiant Red


Swatches
Rich Red, Pretty Pink, Soft Cherry, Voluptuous Red, Radiant Red

Eftersom jag föredrar riktigt röda läppar blir nog Radiant Red favoriten men Rich Red blev (konstigt nog) rätt sött rosa, fin nyans.


Oriflame Pure Colour Lipstick 2

Idag kör vi vidare med de rosa! :)


Silver Pink


Nude Pink


Desert Rose


Shell Pink


Warm Fuchsia


Swatches
Silver Pink, Nude Pink, Desert Rose, Shell Pink, Warm Fuchsia

Personlig favorit: Desert Rose

Imorgon kommer de fem sista ur denna serie, de röööda! :D
Sedan, när jag visat alla blir det ett inlägg med recension av Pure Colour Lipstick.


Oriflame Pure Colour Lipstick

Nu kör vi igång med lite "Lipstick Mania" här tänkte jag! Jag har flera serier läppstift från Oriflame att prova så jag tänkte beta av dom här nu, en efter en. Först ut är serien Pure Colour och eftersom det finns upp emot 15-20 nyanser av vissa serier delar jag upp det lite. Idag visar jag några coral/nudes, de mest lättburna färgerna. Jag applicerar alltid ett tunt lager foundation under läppstiftet, eftersom mina läppar är rätt naturligt mörka och jag använder alltid pensel.

Beklagar mig över att min lilla Sony inte är världens bästa kamera...




Candy Pink



Coral Rose




Soft Caramel




Vintage Nude




Vintage Rose




Swatches
Candy Pink, Coral Rose, Soft Caramel, Vintage Nude, Vintage Rose

Coral Rose och Vintage Rose är mina personliga favoriter. :)


Oriflame Pure Nature - Organisk Hudvård

Jag har länge kört på samma ansiktsprodukter nu - just för att de funkar. Speciellt rengöringsmjölken har jag tyckt otroligt mycket om. Men precis som med allt annat är det ju bra med lite varation så nu börjar jag med denna serie, Oriflame Pure Nature Organic, med Aloe Vera och Arnica-extrakt. Om de är 100 % organiska kan jag inte svara på men antagligen tillräckligt organiska för att få gå under det namnet i alla fall. Arnica har jag aldrig förr hört talas om men tillsammans med Aloe Veran ska de verka lugnande och skydda huden, perfekt för känslig hy.

Jag kommer att ge ut en recension om några veckor när jag bekantat mig mer med produkterna och de har fått en chans att jobba med mig. Ska bara se till att få igång någon riktig rutin också, har blivit extremt mycket slarv de senaste månaderna(året!?)!

Pris:
Soothing Face Wash: 115.-
Soothing Toner: 100.- (just nu 75.-)
Soothing Face Cream: 120.- (just nu 85.-)



Klippsugen

Åh, jag vill redan klippa mig igen! Är lite mer säker på hur jag vill ha det nu. Strax nedanför käken, bara en ynka aning kortare i bak än i fram och lite mera uppklippt med tydliga etapper så det blir lite spikigt. Vill kunna göra lite busigt spretigt, både spikrakt och lite utsvängt som jag har idag.

Också börjar det bli dags för färgning, IGEN! Den röda färgen har redan försvunnit massor och mitt hår måste vara väldigt friskt just nu för jag har redan fått en liten utväxt. Dessutom är jag sugen på ännu rödare! :)




Ni glömmer väl förresten inte att delta i min tävling?!
Kom igen och stötta nu, det är ju faktiskt min första! :D


Tävling!




För allra första gången är det inte någons annan tävling jag hojtar om!
Nu är det dags för tävling här hos mig! :D
Vinsten består av ett makraméarmband som jag precis gjort. Armbandet är gjort av vaxad bomullstråd, har tre metallpärlor och ett hjärta i hänge, samt ändpärlor och utfomningen är aningen osymmetrisk, precis som jag gillar. Är sugen på att behålla det själv. ;) Själva "området" där jag har knytit mäter ca 10 cm men armbandet passar alla som inte har en hand och handled grövre än 25 cm i omkrets. Praktiskt med dragsko-lås!

För att vara med och tävla behöver du bara lämna en kommentar
och om du har blogg vill jag gärna att du länkar tävlingen vidare.
Kom ihåg att lämna mailadress!


Tävlingen avslutas den 10:e November.


Lycka till! ♥


Armband med Siffror

Redan igår kom min beställning och jag satte genast igång att knyta! Det blev ett helsvart med endast två metallpärlor i ändarna och ett med siffror plus ändpärlor. Sifferpärlorna är strax över 1 cm i diam. och är rätt tunga men det blev snyggt tycker jag! Om jag inte minns fel tror jag att bokstavspärlorna är lite mindre... Väldigt snyggt och personligt att kunna knyta in datum, namn eller annat. :)
Dessa föll även min sambo i smaken(verkade det som), väldigt unisex alltså. :)




Mycket armbandsknytande just nu, ni som inte tycker det är intressant får... låta bli att klaga helt enkelt för nu är jag inne i en liten period här! ;) Men rätt vad det är övergår intresset till nåt annat så håll ut. :)


Oriflame igen

Här är det snabba puckar! Ikväll runt 19 lägger jag ännu en beställning hos Oriflame så passa på! Självklart måste du ju ha det unika armbandet, tillverkat speciellt för Oriflame. Köp det för 29 kr och stöd SOS Barnbyar med 10 kr. Det är så fint med så inget att fundera på ju! :D

Kom ihåg att Oriflame är inte = bara smink! Det finns ett stort sortiment av hud-, fot- och kroppsvård, dofter för både dam, herr och hem, accessoarer & väskor m.m. Självklart är det inte bara "tjejgrejer" utan det finns något för alla; barn, tonåringar/ungdomar, vuxna och äldre, alla åldrar, båda könen. :)



~ O R I F L A M E ~


Ännu mera kreativitet!

Jag beställde precis lite mer material till smyckestillverkning från pagoni.se
Längtar tills min beställning kommer så jag kan knyta fler armband! Tänkte också undersöka om det finns något intresse av att beställa armband av mig som jag tillverkar efter önskemål?? Vore kul, för då får jag ju tillverka massor, utan att min egen armbandssamling behöver bli alldeles för enorm(älskar armband). Pris kommer såklart variera beroende på vilka pärlor man vill ha med men jag kan garantera att det kommer bli mycket lägre pris än i butik. :)

Det går att göra så mycket fint med makramé! Idag beställde jag pärlor med siffror på och så snart de kommit ska jag knyta på och visa upp! Man kan även få med bokstäver och massor av andra sorters pärlor. :)


På Naglarna

Just nu, en gammal goding från Depend, nr 176. Så gammal att den nog får ge upp snart! Lite tjock och seg och lite halvtom flaska så man får doppa om penseln hela tiden. Då är det inte så roligt! Passar på att njuta lite extra av den nu då! :)
Fin metallic, blå men ändå rätt grå i tonen, fint diskret skimmer.







Skaparglädje

När jag fyllde år för ett par veckor sen fick jag ett gör-det-själv-kit med 4 armband av min Patrik. Igår hade tid och ro till att göra dem! :) Hur fina som helst blev dom, mycket nöjd för att vara första gången med denna teknik. Fast tyckte bättre om färgen som förpackningen visade...




Sen var jag ju så glad att jag äntligen lärt mig knyta så jag gjorde ett till av bara farten! :) Kul!


Du & Jag

Idag har min underbara Amy åkt hem efter att ha varit här i nästan två veckor. Fast dagarna har gått fort känns det som hon varit här mycket längre. Det var som det skulle vara, helt enkelt. ♥ Och vi har haft så kul!

Jag saknar dig redan mitt hjärta! Jag är inte riktigt hel utan dig!


Fröken Rödtott

Har blivit en väldig aktivitet på hårfronten här, tänka sig jag som annars är så feg! Nu är mitt hår rött! :D

Känner till och med att det kunde fått blivit ännu rödare än det blev. Innan var jag orolig att det skulle bli för ljust!
Bilder i dagsljus/solljus/blixt.






RSS 2.0