Smokey Eye

Här kommer tutorial på en av alla varianter av sotiga ögon! Det ni får se idag är en väldigt mörk sotning men om man inte vill ha det lika kolsvart kan man också använda mer grått och låta det svarta ta mest plats på yttre delen av ögonlocket. Snyggaste sotningen görs med matta skuggor så det ser riktigt "koligt" ut.

Börja som vanligt med primer på hela ögonlocket och löspuder på kinden. Sedan tar du en hård, platt pensel och trycker på en svart, matt ögonskugga men lämna lite plats i inre ögonvrån. Trycker gör man för att primern ska mättas ordentligt, istället för att bara svepa på ett tunt lager.


I inre ögonvrån har jag valt att lägga en lite ljusare grå skugga för att få en något mildare sminkning. Det syns inte någon större skillnad på bilden men den är nån nyans ljusare. Självklart kan man även lägga svart hela vägen om man satsar på den riktigt hårda looken.


Ta en mjuk pensel och sudda ihop det grå med det svarta och sudda även försiktigt upp över globlinjen. Jag har lagt lite grå där i övergången med, inget måste men det kan ge en snyggare övergång. Tanken är att det ska vara mörkast närmast fransarna och sedan bli ljusare och ljusare ju längre upp man kommer.


Nu läggar du även den svarta skuggan under ögat. Jag väljer att lägga ganska tjockt ytterst och sen smalnar det av inåt. Gör detta med en snedställd pensel så blir det inte så klumpigt.

Det som återstår att göra nu är först kajal på vattenlinjen och på övre fransraden. Lägg mer svart skugga över om linjen blir för tydlig.


Till sist får vi inte glömma att highlighta under ögonbryn och i inre ögonvrån med en matt, vit skugga. Man kan tycka att det inte ens syns men det är ändå en rätt viktig detalj. Sedan är det bara fransarna kvar! Böj, sätt på lösfransar om du vill(jag körde utan) och på med flera lager volymmascara så du får riktigt fylliga fransar! Ett par ljusa nudefärgade läppar gör sig snyggt till. =)

Ursäkta dålig bild...


Kommentarer
Postat av: Martina

Tnx.Kanonbra =D Ska prova d nästa helg =)

2010-05-13 @ 16:38:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0